Rouwverwerking

14 november 2012 - 16:07

Twee jaar en negen maanden geleden schreef ik mijn laatste blogje.

De enkeling die in de tussentijd misschien nog een keer mijn weblog had aangeklikt heeft inmiddels moedeloos de hoop laten varen dat er ooit nog een teken van leven van mijn kant zou komen.

En laten we eerlijk zijn: in dit snelle tijdperk van Facebook, Twitter en alle mogelijke sociale media is een weblog hopeloos ouderwets..Toch heb ik besloten om de pen weer op te nemen en regelmatig wat van me te laten horen [en wie weet ga ik dan na lang aarzelen toch ook een keer op Facebook..]

De reden, dat ik zo lang uit de ether ben geweest had alles te maken met enorme veranderingen in mijn persoonlijke leven. Daar is de laatste 2 jaar alle aandacht en energie naar toe gegaan. Nu ben ik in een nieuwe fase terecht gekomen , het stof is gaan liggen en ik voel weer van alles " borrelen".

Als beeldend kunstenaar en zangeres is het niet eenvoudig om je in de huidige crisis staande te houden, maar gelukkig komen er langzamerhand weer projecten op mijn pad.

Zo wil ik b.v mijn Amuletten [ Collages op hout, zie galerie] in gaan zetten bij Rouwverwerking.

Als een dierbare gestorven is, wil je graag een herinnering aan die persoon.

Je kunt een foto neerzetten, met een kaarsje erbij, maar je kunt mij ook een opdracht geven om een herinnerings-amulet te maken. Misschien heb je nog een leesbril van je oma, of de mondharmonica van je opa, een stukje gordijnstof, een briefje, een foto, het kan van alles zijn!

In combinatie met de vele materialen die ik zelf verzamel, ontstaat er dan een uniek kunstwerkje. Een andere mogelijkheid is, dat je onder mijn begeleiding hier in mijn atelier , zelf een amulet maakt.

Ik denk zelf dat zo'n Amulet troost en vreugde kan brengen en het een positieve manier zal zijn om de rouw te verwerken.

Nu nog een goede folder ontwerpen en het " wereldkundig" maken...Bij deze een eerste voorzichtige poging , wordt vervolgd....Back on the Blog !